10.0
Aanbod:
Prijs/kwaliteit:
Gebruiksgemak:
Wat vind je van deze ervaring?
33

Marktplaats is de beste tweedehands website!

Gepubliceerd op 29 april 2007 door snuifje.

Online marktplaats
Tegenwoordig gaan steeds meer dingen via het internet. Het is dus ook wel logisch dat er een site is gekomen waar je je producten kunt verkopen en waar je producten kunt kopen. Het is leuk om gewoon even te rond te snuffelen op deze site van wat er tegenwoordig allemaal te koop is.

De site
De site is, dat vind ik tenminste, goed en handig ingedeeld. Aan de linkerkant zie je een lijst met alle rubrieken die er zijn op deze site. Zo kun je snel naar een bepaalde rubriek toe. Daarboven staat plaats advertentie, mijn marktplaats, help en contact en mededelingen.

Als je op de site komt zie je ook dat er in het midden alle rubrieken staan met een paar producten van die rubriek.

Bovenaan zie je home, nieuw, top40 en toppers. Bij nieuw staan alle advertenties die die dag zijn geplaatst. Bij top40 staan de 40 meest bekeken advertenties van de afgelopen week. Bij toppers staan de 5 leukste, gekke of opvallendste advertenties. Grappig om daar even te kijken.

Mijn marktplaats
Voor mijn marktplaats moet je je eerst registreren om het te gebruiken. Dat duurt maar even en ik vind dat het heel handig is om te doen. Je ziet er namelijk je advertenties, je gegevens en hoe je kunt opvallen met advertenties. Maar het handigste vind ik nog "mijn biedingen/favorieten" daar kun je namelijk meerdere advertenties als favoriet doen, zodat je niet zo lang hoeft te zoeken. Trouwens, je moet je altijd registreren als je een advertentie wilt plaatsen.

Bieden/kopen van producten
Als je een product graag wil hebben bied je een bedrag voor dat product. Als je aan het eind van een bepaalde periode (volgens mij door de aanbieder bepaald) het hoogste hebt geboden heb je grote kans dat je het product voor die prijs mag kopen. Het kan ook zijn dat de aanbieder de geboden prijs voor het product te laag vindt en dan gebeurt er niks. Ook kan het zijn dat er bij een advertentie een bepaalde prijs staan, dat is de prijs die de aanbieder van het product voor het product vraagt. Als je dat bedrag bied is het vaak al zeker dat je het product voor die prijs krijgt.

Het kopen
Als je een product gaat kopen moet je met de aanbieder afspreken hoe je dat gaat doen. Ik heb bijvoorbeeld met de aanbieder afgesproken toen ik wat kocht om het bedrag over te maken en dan zou hij het opsturen. Het ging wel om een klein bedrag en ik had vertrouwen in de verkoper, anders zou ik dat nooit doen. Want er zijn veel eerlijke verkopers, maar je zou maar net met die ene oplichter handelen die z'n afspraken niet nakomt. Dus je moet altijd oppassen als je iets koopt op een online verkoopplaats als marktplaats. Het handigste is om gewoon bij de verkoper langs te gaan. Dat is het veiligste en dan kun je je gekochte product meteen zien.

Verkopen
Ik heb via deze site nog nooit iets verkocht, dus ik kan ook niks vertellen over hoe makkelijk het gaat.

Waarschuwingen
Op de site staat ook bij help hoe je het beste veilig kunt handelen. Ook staan er enkele tips hoe je oplichters vaak kunt herkennen en wat je moet doen als je opgelicht bent. Het gebeurt dus waarschijnlijk vaak genoeg.

Marktplaats - ebay
Ik vind dat het veel fijner is om op marktplaats iets te vinden dan op ebay. De site van marktplaats is veel handiger ingericht vind ik. Daardoor ben ik geneigd eerder naar marktplaats dan naar ebay te gaan.

Conclusie
Een fijne site omdat het een heel groot aanbod van producten heeft. Er zijn veel (eerlijke) verkopers. Maar toch moet je nog altijd oppassen want er kan zo een oplichter tussen zitten die je beduveld. Ik heb er zelf een aankoop gedaan en het is me goed bevallen.

Pluspunten
  • Groot aanbod en veel bezoekers.