9.3
Aanbod:
Prijs/kwaliteit:
Gebruiksgemak:
Wat vind je van deze ervaring?
19

Groot, eenvoudig, snel

Gepubliceerd op 18 september 2007 door Jurrie.

Dit is DE website waar ik mijn eigen spullen koop en verkoop. Waarom? Er zijn een aantal redenen te bedenken, namelijk de volgende:

Het allerbelangrijkste is dat de werking van Marktplaats zeer eenvoudig is. Hierdoor kan eenieder, met veel of weinig ervaring, makkelijk een advertentie plaatsen of reageren op een advertentie. Ook de interface is expres eenvoudig gehouden, zodat er overzicht is maar geen rare fratsen. Hierdoor is de website overigens ook heel snel.

De site is tevens erg populair, zowel bij kopers als verkopers. Ik heb mijn advertenties bijvoorbeeld ook op Speurders staan, maar hier krijg je veel minder response dan op Marktplaats. Ook als ik zelf een bepaald item zoek, dan is de kans groter dat ik dat op Marktplaats vind dan op Speurders.

Tevens is het mogelijk om een account aan te maken waardoor je je advertenties kan \"managen\". Hierdoor kun je je advertenties in het Marktplaats systeem bijhouden in plaats van dat je op links in e-mails moet gaan klikken om je advertentie te verwijderen of te wijzigen, erg handig. Bovendien is dit ook weer zeer simpel opgezet en iedereen kan het leren.

Maar het belangrijkste is dus: er komen veel mensen (goede kans op een koop of verkoop) en het is zeer eenvoudig opgezet.

In feite is er met Speurders geen verschil qua werking, behalve dat de Marktplaats site overzichtelijker is. Het enige wat ik nog echt mis is feedback en eventuele andere extra features die eBay bijvoorbeeld heeft. Echter eBay kent een hogere drempel door de ingewikkeldere werking en verplichte registratie (met dingen opsturen e.d.) voor verkopers.

Pluspunten
  • Eenvoudige interface
  • Snel
  • Groot aanbod
    - Advertentie plaatsen is eenvoudig
    - Bieden en contact opnemen met de adverteerder is eenvoudig