1.0
Aanbod:
Prijs/kwaliteit:
Service:
Wat vind je van deze ervaring?
0

Na een APK naar de sloop

Gepubliceerd op 9 oktober 2021 door Rob de Jong.

Service waar je blij van wordt...was het maar waar. Ik heb een geheel andere ervaring met kwik-fit. Wat nu als je je auto voor een APK brengt en hem daarna kan laten afvoeren naar de schroothoop. Dat is precies wat mij is overkomen bij de kwik-fit in Almere-haven.
Mijn oude bakkie daar gebracht voor een APK herkeuring. Alle afkeurpunten in orde gemaakt en het kon eigenlijk niet mis gaan want het was starten en lopen en dat al jaren lang. Geen enkel probleem denk je dan...of toch?. Het kontactslot was defect en veerde niet meer vanzelf terug. Je moest hem zelf naar de juiste stand terug zetten en dat deed ik dus al een dik jaar zonder problemen. Natuurlijk heb ik dit euvel vermeldt bij het brengen van de auto en ze nog aangeboden om mee te kijken naar welke stand de sleutel teruggezet moest worden. O... meneer dat is niet nodig hoor het lukt zo wel. Een paar uur later wordt ik gebeld dat het helemaal is misgegaan met de auto. Dikke rookwolken onder de motorkap vandaan... bedrading verbrandt... hoofdzekering doorgepiept. Het doorgebrandt zijn van de startmotor en aangesloten bedrading werd als de meest waarschijnlijke oorzaak van de rookontwikkeling aangegeven. Ik was helemaal lamgeslagen aan de andere kan van de lijn want wat was hier in hemelsnaam gebeurt. Hebben jullie de sleutel wel in de juiste stand teruggezet?...Ja hoor dat hebben we gedaan.
Kwik-fit filiaal aansprakelijk gesteld bij de klantenservice maar die accepteerde geen enkele aansprakelijkheid omdat het filiaal bleef aangeven precies gedaan te hebben zoals ik ze verteld had en de auto al vooraf een defect had. Ze wilden de auto door een onafhankelijk technisch expert laten nakijken op wat er nu precies gebeurt was. Kosten tussen de 400 en 700 euro en voor mijn rekening als de oorzaak kwik-fit niet aan te rekenen viel. Ik realiseerde mij dat de dagwaarde van mijn oude bakkie ook een dergelijk bedrag zou zijn en hierdoor dus economisch total loss zou zijn. Wie een beetje verstand heeft van electrotechniek en storing kan localiseren in hoofdstroom en stuurstroom circuits kan bedenken dat een verkeerde stand van de sleutelschakelaar hooguit als mogelijke oorzaak van het probleem kan worden aangemerkt. Hierdoor was de kans dat ik voor de kosten zou opdraaien levensgroot. Kwik-fit en ik zijn er samen helaas niet uitgekomen en ik heb mijn bakkie maar naar de sloop gebracht. Laten repareren met de kans dat er nog meer gesneuveld zou zijn leek mij niet verstandig i.v.m. oplopende kosten. Al met al veel ellende van gehad. Je bent ineens onthand want gebruikte mijn auto voor woon werk en moest halsoverkop van alles regelen met openbaar vervoer. Een ander belangrijk gegeven waar ik mee ben geconfronteerd is dat kwik-fit niet bij de BOVAG is aangesloten en er rechtsbijstand verzekeringen zijn zoals Centraal Beheer Achmea die dan niks voor je kunnen betekenen. Uiteindelijk had ik meer van kwik-fit verwacht. Het is tenslotte een enorm bedrijf met filialen door heel Nederland en daarbuiten. Ze hadden me tenminste een beetje tegemoet kunnen komen in de kosten die ik nu moet maken voor de aanschaf van een andere auto.

Rob de Jong

Aan te bevelen

Nee, kwik-fit = Quick-shit